Description
NAMENA PROIZVODA: Optimum white je inaktivni kvasac bogat glutationom koji je prirodni antioksidans. Pomaže zaštiti belih i roze vina od oksidacije, povećava kvalitet vina, voćnost, svežinu i dugovečnost. Preporučuje se za sorte Pinot Gris, Sauvignon Blanc I Riesling, kojima ujedno ističe sortnost.
EFEKAT NA KVASAC I VINO:Optimum white daje aromatski intenzitet i dugovečnost belim i roze vinima, štiti arome vina i postojanost boje tokom vremena.Takođe, daje voćnost i svežinu i smanjuje percepciju oštrih kiselina u vinu. Dodaje se u ranoj fazi alkoholne fermentacije (posle taloženja) i tada štiti širu od oksidacije.
DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum white rastvoriti u 10 puta vise vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu posle dodavanja kvasca ili najkasnije tokom prvih 24 časa. Dodavanje u kasnijim fazama fermentacije ne daje najbolje rezultate. Ne utiče na količinu hrane za kvasce.
Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.