Description
NAMENA PROIZVODA: Kvasac NT 202 poboljšava arome crvenih bobica u Cabernet Sauvignonu, u Merlotu, kao i arome kupine, crne ribizle i suve šljive u Pinotageu. Preporučuje se za proizvodnju aromatičnih crvenih vina
EFEKAT: Kvasac NT 202 ima visoku toleranciju na alkohol, dobro iskorišćenje fruktoze i stimulativno dejstvo na malolaktičku fermentaciju, u poređenju sa drugim sojevima crvenog vina. Zbog toga je posebno pogodan za vinifikaciju mošta sa visokim sadržajem šećera gde visoki sadražaj alkohola na kraju fermentacije može potencijalno izazvati sporu ili zaglavljenu alkoholnu fermentaciju i/ili problematičan MLF.
DOZIRANJE: 30 g/hl
Proizvodi: Anchor Oenology, 10 Cochrane Avenue, Epping, Cape Town, Južna Afrika
Danstar Ferment A.G, Poststrasse 30, Zug 6300, Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.