Description
NAMENA PROIZVODA: Kvasac BM4x4 daje izuzetnu senzoriku vinu i pouzdanu fermentaciju. Vinu daje punoću, volumen, zaokruženost, stabilnost boje, sa mogućnošću kompletne fermentacije i u najtežim uslovima.
EFEKAT NA VINO: Za vreme fermentacije, BM4×4 oslobađa značajnu količinu polisaharida, uključujući i neke molekule koje imaju mogućnost da vežu i stabilizuju polifenole u kljuku. Time se povećava stabilnost boje i ujedno se smanjuje trpkost tanina. Količina i kvalitet polisaharida oslobođenih za vreme fermentacije, nastavlja se i nakon autolize, olakšavajući proizvodnju crnih vina. Koristi se za sve crne sorte, a uočljivo je da daje lepu zaokruženost i belom vinu, gde isto olakšava početak MLF.
DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka osigurava minimalno 5 miliona živih stanica na jedan ml kljuka, kratku lag fazu i brzu dominaciju nad spontanom mikroflorom, naročito negativnom i daje čistu fermentaciju do suvog vina.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode zagrejanoj na 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturu kljuka i odmah inokulirati. Razlika u temperaturi rehidriranog kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C.
Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.