Description
Zemljani sač je tradicionalna posuda okruglog oblika za spremanje raznog vrsta mesa i povrća.
Poklopac je ovalnog oblika i pomaže strujanje vazduha i zadržavanje korisnih sastojaka.
Zbog toga se hrana u njemu dinsta u sopstvenim sokovima, a rezultat je savršen ukus.
Ako ste ljubitelj jagnjetine, teletine, svinjskog ili drugog mesa bićete oduševljeni njegovim ukusom ukoliko ga spremate ispod sača.
U ponudi imamo tri veličine zemljanog sača, od kojih su dva pogodna za upotrebu u rernama električnih šporeta.
Najbolji ukus pečenja ispod sača postići ćete spremanjem na starinski način, na žaru.
Obavezno pročitajte uputstvo pre prve upotrebe zemljanog sača. Takođe, pridržavajte se i ostalih saveta za korišćenje grnčarije.
Ručna izrada Grnčarija Zlakusa
Materijal: glina i kalcit
Dimenzije: 40 cm