Description
NAMENA PROIZVODA: Optimum red je inaktivni kvasac bogat polisaharidima kojima obogaćuje vino. Dodavanjem u crvenu širu na početku fermentacije omogućuje se pristup vina polisaharidima kada su polifenoli oslobođeni i rasprostranjeni čime se maksimizuje formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida.
EFEKAT NA KVASAC I VINO: Povećava zaokruženost i punoću crvenih vina čak i u slučajevima slabijih berbi. Rano formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida daje crvenim vinima intenzivniju boju, zaokruženiji ukus i veću mekoću.
DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum red-a rastvoriti u 10 puta više vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu na početku alkoholne fermentacije. Nije zamena za klasičnu hranu za kvasce i ne utiče na doziranje hrane.
Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.