Description
NAMENA PROIZVODA: Reduless je deaktivirani vinski kvasac sa imobilizovanim jonom bakra u svojoj membrani, sadrži bentonit. Leči sumporne defekte u vinu, ukljanja sumporvodonik, dietil sulfid, dimetil sulfid, merkaptan i druge negativne mirise vina koji imaju sumporni karakter.
EFEKAT NA KVASAC I VINO: Uklanja sumporne defekte u vinu bez opasnosti prelaska bakra u vino, popravlja ukus vina i povećava mu zaokruženost, voćnost i mekoću. Oslobađa prirodne, prethodno potisnute arome vina, ističe sortnost. Može se primeniti i na belo i na roze i na crveno vino.
DOZIRANJE: 1 – 30 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Redulessa rastvoriti u 10 puta više vode nego što je kvasca dobro promešati i dodati u širu. Vreme kontakta je 5 dana posle čega je potrebno pretočiti vino. Preporučuju se probe na malo radi određivanbja prave doze.
Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.