Kvasac Univerzalni 50g

Enovitis
RSD 499.00 (VAT included)
shipping cost is not included
Enovitis
Product code - SKU ENO-141

Description

NAMENA PROIZVODA: Koristi se za fermentaciju svih tipova vina i voćnog kljuka.

EFEKAT NA VINO: Kod slabo aromatičnih sorti , ako fermentira na temperaturi ispod 16°C i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce , ističe aromatski kompleks.

DOZIRANJE: bela vina 25-40 g/hl

crvena vina 20-30 g/100 kg.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Details

SKU
ENO-141
Categories
Weight
0.3 kg
Brand

What customers are saying

Do you own or have used the product?
Post review