Description
NAMENA PROIZVODA: Pektolitički enzim za upotrebu u proizvodnji sokova od voća i voćnih rakija.
EFEKAT NA VINO:Enzim Lallzyme Fruit je specijalno razvijen za ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije. Omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana prilikom presovanja bilo kojim tipom presa i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Ovaj enzim je specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim Lallzyme Fruit rastvoriti u 10 – 20 puta više obične vode nego što je njegova težina (ako se koristi pumpa sa dozatorom) ili u 100 puta više vode radi ravnomernijeg doziranja ukoliko se ne koristi dozator. Prska se ravnomerno po voću tokom mlevenja voća. Ako se dodaje u ovoj fazi nije potrebno naknadno dodatno mešanje. Ako se prska po voću koje se ne melje tokom priprema za fermentaciju, voće treba povremeno naknadno promešati. Preporučeno vreme delovanja je od 45 do 60 minuta na temperaturi od 15 do 20°C pre presovanja (za voće koje se presuje za sok. Preporučeno vreme delovanja se ne odnosi na voće koje će fermentirati…).
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.