Kvasac Anchor Alchemy III 1kg

Enovitis
7 699,00 RSD (tartalmazza az ÁFÁ-t)
a szállítási költséget nem tartalmazza
Enovitis
Termék kód - SKU ENO-94

Leírás

NAMENA PROIZVODA: Kvasac Alchemy III predstavlja mešavinu kvasaca za kompleksna crvena vina formulisan da obezbedi optimalne profile aroma. Razvijen je u saradnji sa Australian Wine Research Institute (AWRI). Alchemy III se koristi za kompleksna vina, dobre strukture i tela i pogodan je za sve crvene sorte.

EFEKAT NA VINO: Kvasac Alchemy III je veoma visok proizvođač 2-fenil-etanol (ruža), 2-feniletil acetat (cvetni i voćni), ß-jonon (malina) i acetatni estri (voćni i slatkiši).
Daje visok doprinos voćnim aromama zbog više proizvodnje ukupnih estara i etil heksanoata. Dodatno je poboljšan ß-damascenonom (ljubičica)i smanjuje metoksi-pirazin (što može
da maskira voćne karaktere).

DOZIRANJE: 30 gr/hl

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:
Tolerancija na hladnoću: 16°C (61°F)
Optimalni temperaturni opseg: 16 – 28°C (61 – 82°F)
Osmotolerancija: 26°Brik, 14 Baume
Tolerancija alkohola na 15°C (59°F): 15,5%
Proizvodnja pene: ne

METABOLIČKE KARAKTERISTIKE
Proizvodnja glicerola: 8 – 11 g/L
Proizvodnja isparljive kiseline: <0,5 g/L
Proizvodnja SO2: nikakva do veoma niska
Potreba za azotom: srednje

FENOTIP
• Killer: pozitivno i negativno (propagacija umesto direktne inokulacije će poremetiti odnos mešavine).
• HCDC: promoviše formulaciju piranoantocijanina.

Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika

Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska

Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Részletek

SKU
ENO-94
Kategóriák
Tömeg
1.3 kg
Márka

Mit mondanak az ügyfelek

A termék tulajdonában van, vagy használta a terméket?
Vélemény feladása