Descrizione
Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića.
SASTAV:
Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u
alkoholnim pićima.
PRIMENA:
Za vina sa nepoželjnim mirisom 30 – 50 (80) (maksimalno 100) gr/hl, za alkoholna pića 3-5 gr/hl, u nekim slucajevima od 300 do 500
gr/hl (miris na buđ).
Maksimalna dozvoljena doza u vinarstvu je 100 gr/hl.
Aktivni ugalj razmutiti u 10 puta više tečnosti od njegove zapremine pa dobro razmutiti u ostatku tečnosti koja se tretira ili umešati
direktno u tečnost kojom prilikom se mora snažno mešati 10 do 20 minuta.
Ostaviti da odstoji 1 sat pa ponovo dobro promešati.
Posle dva-tri sata pretočiti uz filtriranje.