Kvasac Uvaferm GHM, Lallemand 500g

Enovitis
4.599,00 RSD (IVA incluso)
Spese di spedizione non incluse
Enovitis
Codice Prodotto - SKU ENO-151

Descrizione

NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju modernog stila Rajnskog rizlinga.

EFEKAT NA VINO:Kvasac Uvaferm GHM izolovan je u regiji Rheingau u Nemačkoj od strane tima koji je predvodio Dr. Manfred Grossmann, profesor u Istraživačkom Centru Geisenheim. Pogodan je za Rajnski rizling i druge bele aromatične sorte hladnijeg podneblja gde je potrebna harmonija i dobar balans vina. GHM ima osobinu da doprinosi cvetnim notama rizlinga bez jake proizvodnje estera čak i na niskim temperaturama fermentacije. Takođe, veoma dobro je adaptiran za duže odležavanje belih vina na talogu.

DOZIRANJE:20-40g/hl

Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Dettagli

Codice
ENO-151
Categorie
Peso
0.7 kg
Marca

Commenti

Possiedi o hai utilizzato il prodotto?
Pubblica commento