Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Parafinsko ulje se u vinarstvu koristi kao sredstvo koje se sipa na vino u cilju stvaranja barijere između vina i vazduha i time, zajedno sa vinobranom /Sumpovinom, čuva vino od oksidacije. Velike je gustine i izuzetne čistoće za primenu u vinarstvu.
EFEKAT NA VINO: U organoleptičkom smislu je potpuno neutralno. Kako jedan deo ulja, tokom istakanja vina, ostaje na zidovima posude u kojoj je vino, parafinsko ulje treba povremeno dolivati da bi se održavao sloj debljine bar 3 milimetra. Njime se može vršiti i podmazivanje delova i opreme koji dolaze u kontakt sa vinom (linije za flaširanje, punilice, zatvaračice, pumpe itd).
DOZIRANJE: Debljina sloja ulja koje pliva na vinu treba biti od minimalnih 3 do 10 mm.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sipati ulje na vino između plivajućeg poklopca i zidova posude ili preko vina bez poklopca. U odnosu na površinu koju treba prekriti uljem izračunati potrebnu količinu ulja po formuli da treba sloj ulja biti minimalno debeo 3, a poželjno je 10 mm po celoj površini.
NAPOMENA: Površina kruga se izračunava prema formuli P=r2π… Kada se pomnoži sa visinom daje potrebnu količinu parafinskog ulja.