Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Tanin Fermentan Lemon (mešavina kondenzovanih tanina i galskih tanina) je tanin dobijen posebnom ekstrakcijom i suvim procesom na niskim temperaturama omogućavajući ekstrakciju iz glikozilovanih oblika aromatičnih jedinjenja kao što su nor-izoprenoid (beta-damascenon, itd.) i terpeni (citronelol, linalol,itd.) koji daje nagoveštaje voća i cveća u vinu. Zbog toga dobijeno vino ima intenzivne arome limuna, grejpfruta, jabuka i belih cvetova koji dopunjuju sortne arome i one koje nastaju tokom fermentacije.
EFEKAT NA VINO: Da bi se iskoristio organoleptički efekat aromatičnih prekursora napravljenih od tanina, Fermentan Lemon treba dodati tokom alkoholne fermentacije i to kod belih i roze vina u kojima želite da poboljšate citrusne note.
DOZIRANJE: Rose kljuk: 5-15 g/hl
Beli kljuk: 2-15 g/hl
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Dodajte Fermentan Lemon u roku od 48 sati od inokulacije kvasca. Rastvoriti 1:10 u vodi ili kljuku i dodati u masu,
poželjno sa Venturijevom cevi.
Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.