Kvasac QA23 Lalvin, Lallemand 500g

Enovitis
4.099,00  RSD (sa PDV-om)
troškovi isporuke nisu uključeni
Enovitis
Kod proizvoda - SKU ENO-136

Opis

NAMENA PROIZVODA:Kvasac QA 23 koristi se za proizvodnju belih i roze vina, koje karakteriše svežina, voćnost, čistoća. Uspešno fermentira vrlo izbistrenu širu.

EFEKAT NA VINO:Lalvin QA 23 je selekcionisan u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

DOZIRANJE:25 g na 100 litara kljuka.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:  Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C
Promešati i ostaviti 15 minuta. Promešati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturi kljuka. Preporučuje se da temperatura mošta u vrijeme unošenja ne bude niža od 15°C.

NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Informacije

SKU
ENO-136
Kategorije
Težina
0.7 kg
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar