Opis
NAMENA PROIZVODA: Kvasac Sauvy koriste se za optimalno izražavanje sortnih aroma tiola. Odabran je kroz inovativan mikrobiološki pristup zbog svog jedinstvenog metabolizma i enzimskih aktivnosti što rezultira izuzetnim potencijalom za unošenje i oslobađanje isparljivih tiola, posebno 4MMP (poznat i kao 4MSP).
EFEKAT NA VINO: Kombinujući ta prepoznatljiva svojstva i sposobnosti za izražavanje drugih aroma, Sauvy je vrlo pogodan za proizvodnju intenzivnih i svežih aromatičnih belih vina. Vina fermentisana ovim kvascem pokazuju tipične profile ukusa opisane kao šimšir, ogrozd, list paradajza, marakuja, citrusi i crna ribizla. Takođe, favorizuje osvežavajući i oštar osećaj u ustima.
DOZIRANJE: 25g / hl aktivnog sušenog kvasca
30 g / hl Go-Ferm Protect Evolution
Izvor azota iz asortimana Fermaid
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l.
1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect Evolution ™ u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok ne postane homogen i postigne suspenziju bez grudvica.
2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250g kvasca, uz lagano mešanje.
3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja.
4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / šire.
5) Inokulirajte u širu.
Dalje napomene
Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta.
Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / šire na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku.
Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C.
Preporučuje se da sok / šira bude inokuliran na temperaturi ne nižoj od 18 ° C.
Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid O.
Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.