Sredstva za stabilizaciju vina 20kg Bentonit Claris P50

2.699,00  RSD (sa PDV-om)
troškovi isporuke nisu uključeni
Kod proizvoda - SKU ENO-5

Opis

NAMENA PROIZVODA: Bentonit Claris P50 je kalcijumski bentonit visoke čistoće u vidu finog praha namenjen za bistrenje i stabilizacijsku adsorpciju proteina u vinskom moštu ali se može koristiti i u vinu. Sadrži vrlo visok sadržaj aktivnog minerala montmorilonita (88-92%), izuzetno nizak sadržaj rastvorljivog Fe (ispod 0,015%) i čvrstih materija (ispod 1%).

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Ovaj fini prah poseduje veliku aktivnu površinu što povoljno utiče na efekat bistrenja i stabilizacije. Kod optimalnih doza,čuva i unapređuje senzorna svojstva vina. Stvara vrlo nizak i kompaktan talog.

DOZIRANJE: HIDRATACIJA (bentonit/voda): 1kg / 10 l vode; DOZIRANJE (bentonit/vino):50 – 100 g / 100 l

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Claris P50 se pre upotrebe u vinskom moštu i vinu mora hidratizovati. Hidratacija je vrlo važan postupak u pripremi Clarisa za upotrebu, a postiže se namakanjem proizvoda u vodi.

Najbolji efekti se postižu korišćenjem destilovane ili obične vode zagrejane na 40-50°C u početnoj fazi hidratacije.

Upotreba destilovane vode za hidrataciju umesto obične, a posebno tvrde vode, povoljno utiče na delotvornost proizvoda i njegov uticaj na senzorna svojstva vina.

Claris se može hidratizovati i u običnoj čistoj i hladnoj vodi.

Claris P50 se sipa u 10 delova vode, tako što se sipa u posudu napunjenu sa polovinom potrebne količine vode uz intenzivno mešanje, nakon čega se dodaje preostala polovina potrebne količine vode i meša do dobijanja ravnomjerene suspenzije.

Suspenzija treba da odstoji najmanje 4-6 časova, a optimalno 12 časova za najbolju delotvornost.

Do momenta korišćenja, potrebno je još u dva navrata intenzivno promešati suspenziju.

Strogo voditi računa o higijenskim uslovima hidratacije i obavezno prije upotrebe prekontrolisati da je suspenzija nezagađena i bez mirisa.

Pre dodavanja u vino, suspenzija se radi dobijanja veće količine može razmutiti sa manjom količinom mošta ili vina koje se bistri.

Suspenzija se sipa umošt ili vino koji se zatim mešaju radi potpunog i ravnomernog raspoređivanja suspenzije.

Dalji postupak se odvija u skladu sa preporukom enologa.

Proizvodi: Bentoproduct, Bosna i Hercegovina

Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Informacije

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar