Описание
NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju crnog grožđa u cilju dobijanja kompleksnih crvenih vina punog tela.
EFEKAT NA VINO: Enzim Lallzyme EX-V je namenjen za brzo oslobađanje polisaharida iz ćelijskog zida grožđa i ostalih unutar ćelijskih poželjnih sadržaja, za kompletno i brzo oslobađanje antocijana. Omogućuje efikasnije otpuštanje tanina i njihovo naknadno vezivanje sa antocijanima što skupa daje veću stabilnost vinu. Pomaže oslobađanje aromatskih supstanci uz istovremeno očuvanje sortnih karakteristika grožđa.
DOZIRANJE:1-2 g/hl, max. 3 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka.
Fermentacija pokožice na temperaturi 18-28° C / 2-8 dana doziranje 1-2 g.
Fermentacija pokožice i maceracija posle fermentacije temperatura 18-28° C / > 8 dana 2 g/hl, moguće je razdvojiti dozu na dve pa dati polovinu doze na početku maceracije, a preostalu polovinu na polovini trajanja maceracije.
Hladna maceracija (hladno natapanje) < 12° C / 2-6 dana. Doziranje 3 g/hl iz dva puta. 1 g/hl na početku i 2 g/hl kada je temperatura šire > 18-20° C.
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.