Kvasac Enoferm SYRAH, Lallemand 500g

Enovitis
3 999,00 RSD (с НДС)
цена не включает доставку
Enovitis
Код товара - SKU ENO-115

Описание

NAMENA PROIZVODA: Kvasac Enoferm Syrah se posebno preporučuje za Shiraz, Merlot i Carignan.
Visoki je proizvođač glicerola, poboljšava dobar osećaj u ustima i stabilnu ekstrakciju boje.

EFEKAT NA VINO: Najprikladniji je za korišćenje za toplo klimatsko voće. Tipične arome uključuju ljubičice, maline, ribizlu, jagode, crni biber i pikantnost. Ostale preporučene sorte uključuju Barbera, Nebbiolo i Sangiovese. Pomaže bržem početku fermentacije.

DOZIRANJE: 25 g / hl aktivnog sušenog kvasca (ovo će obezbediti početnu populaciju ćelija od približno 5 k106 održivih ćelija / ml)
30 g / hL Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l.
1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok ne postignete homogenu suspenziju bez grudvica.
2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250 g kvasca, uz lagano mešanje.
3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja.
4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / kljuka.
5) Inokulirajte u kljuk.
Dalje napomene:
Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta.
Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / kljuka na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku.
Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C.
Preporučuje se da sok / mora biti inokuliran na temperaturi ne nižoj od 18 ° C.
Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT  ili Fermaid O.

Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Подробности

Код
ENO-115
Категории
Weight
0.7 kg
Brand
Ключевые слова

Комментарий

Do you own or have used the product?
Опубликовать комментарий