Kvasac ICV D47 Lalvin 100g

Enovitis
1 399,00 RSD (с НДС)
цена не включает доставку
Enovitis
Код товара - SKU ENO-120

Описание

NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju kompleksnih belih vina sa limunastim i cvetnim notama.

EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorti ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili mermelade. Zahvaljujući ovim aromama vina koja su fermentirala sa ICV D47 daju kompleksnost kupažama i daju vinu svilenu notu i postojanost.

DOZIRANJE: 25-40g/hl.

Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Подробности

Код
ENO-120
Категории
Weight
0.3 kg
Brand
Ключевые слова

Комментарий

Do you own or have used the product?
Опубликовать комментарий