Kvasac Anchor VIN13 1kg

Enovitis
7.999,00 RSD (Inklusive MwSt)
Versandkosten sind nicht inklusive
Enovitis
Produktcode - SKU ENO-104

Description

NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju kvalitetnih belih sorti i rozea.

EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN13 je rezultat projekta hibridizacije u Zavodu za mikrobiologiju i Instituta za vinarsku biotehnologiju Fakulteta u Stellenboschu, Južna Afrika. Oslobađa arome isparljivih tiola; egzotičnog voća (grejp, guava), a proizvodi estre na tropsko voće i cveće.

DOZIRANJE: 20 g/hl.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Einzelheiten

SKU
ENO-104
Nach Kategorie kaufen
Gewicht
1.3 kg
Brand

Komentare

Do you own or have used the product?
Kommentar posten