Description
NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Pure od francuskog hrasta nastale su specifičnim jedinstvenim tostiranjem.
Daju maksimalnu ekspresiju voćnosti, minimalnu ekspresiju tostiranih aroma u vinu. Popravljaju
strukturu, daju slatkoću, svežinu i postojanost na ukusu.Veliki doprinos vinu na ukusu bez aroma na tostirano drvo.
EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: od početka fermentacije za dobru integraciju hrasta.
Crvena vina: pre početka malolaktičke fermentacije za maksimalnu integraciju tanina.
DOZIRANJE: Za bela vina (Sémillon, Grenache Blanc, Vermentino), u cilju punoće, svežine i trajanja na ukusu, bez aroma na hrastovinu: 1 letva/hl na početku alkoholne fermentacije.
Previše odležalom i blago “uvelom“ Merlot-u, u cilju vraćanja svežine vinu i voćnog profila pokrivanja suvih tanina i ponovnog uspostavljanja balansa na ukusu: 2 letve/hl posle otakanja sa komine.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca,uz organoleptički monitoring.
Dimenzije:960x47x7mm.
Težina:+-200g
Pakovanje: komad
Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.