Sredstva za stabilizaciju vina 20kg Bentonit Claris P70

Enovitis
2.699,00 RSD (Inklusive MwSt)
Versandkosten sind nicht inklusive
Enovitis
Produktcode - SKU ENO-6

Description

NAMENA PROIZVODA: Bentonit Claris P70 je kalcijumski bentonit visoke čistoće u vidu finog praha namenjen za bistrenje i stabilizacijsku adsorpciju proteina u vinskom moštu ali se može koristiti i u vinu. Sadrži vrlo visok sadržaj aktivnog minerala montmorilonita (88-92%), izuzetno nizak sadržaj rastvorljivog Fe (ispod 0,015%) i čvrstih materija (ispod 1%).

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Ovaj fini prah poseduje veliku aktivnu površinu što povoljno utiče na efekat bistrenja i stabilizacije. Kod optimalnih doza,čuva i unapređuje senzorna svojstva vina. Stvara vrlo nizak i kompaktan talog.

DOZIRANJE: HIDRATACIJA (bentonit/voda): 1kg / 15 l vode; DOZIRANJE (bentonit/vino):30 – 90 g / 100 l

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Claris P70 se pre upotrebe u vinskom moštu i vinu mora hidratizovati. Hidratacija je vrlo važan postupak u pripremi Clarisa za upotrebu, a postiže se namakanjem proizvoda u vodi. Najbolji efekti se postižu korišćenjem destilovane ili obične vode zagrejane na 40-50°C u početnoj fazi hidratacije. Upotreba destilovane vode za hidrataciju umesto obične, a posebno tvrde vode, povoljno utiče na delotvornost proizvoda i njegov uticaj na senzorna svojstva vina. Claris se može hidratizovati i u običnoj čistoj i hladnoj vodi. Claris P70 se sipa u 15 delova vode tako što se sipa u posudu napunjenu sa 1/3 potrebne količine vode uz intenzivno mešanje, nakon čega se dodaje preostala količina vode i meša do dobijanja ravnomerene suspenzije.  Suspenzija treba da odstoji najmanje 4-6 časova, a optimalno 12 časova za najbolju delotvornost. Do momenta korišćenja, potrebno je još u dva navrata intenzivno promešati suspenziju. Strogo voditi računa o higijenskim uslovima hidratacije i obavezno prije upotrebe prekontrolisati da je suspenzija nezagađena i bez mirisa. Pre dodavanja u vino, suspenzija se radi dobijanja veće količine može razmutiti sa manjom količinom mošta ili vina koje se bistri. Suspenzija se sipa umošt ili vino koji se zatim mešaju radi potpunog i ravnomernog raspoređivanja suspenzije. Dalji postupak se odvija u skladu sa preporukom enologa.

Proizvodi: Bentoproduct, Bosna i Hercegovina
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Komentare

Do you own or have used the product?
Kommentar posten