Description
NAMENA PROIZVODA: Ready Gum 20 se preporučuje za tretman belih, roze i crnih vina uvek kada treba izbeći zamućenje, flokulaciju i taloženje u boci posle flaširanja vina. U pitanju je E414 Gumi Arabika (20,5%) zaštitno sredstvo E220 SO2 (0,50%). Gumi arabika u tečnom obliku je dobijena iz drveta Acacia seyal. Specijalan proces ekstrakcije je dao gumi arabiku visokog stepena bistrine i stabiliteta.
EFEKAT NA VINO: omekšava mlada trpka vina i balansira ih, a tankim vinima “pozajmljuje“ telo.
DOZIRANJE: 40 -100 g/hl kao zaštita od tartaričke nestabilnosti.
50 – 200 g/hl ili više radi poboljšanja organoleptičkih osobina vina.
Prepuručuju se laboratorijske probe radi utvrđivanja optimalne doze.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Ready Gum 20 direktno u vino pre ili posle završnog filtriranja. Treba dobro promešati tretirano vino da bi se sredstvo ravnomerno rasporedilo u vinu.
Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.