Leírás
NAMENA PROIZVODA: Enzim Beta je mešavina pektinaze i beta-glukozidaze sa jakom glukozidnom aktivnošću koji se koristi za oslobađanje arome kod aromatičnih sorti grožđa. Namenjen je da poveća arome u belim i roze vinima.
EFEKAT NA VINO: Enzim Lallzyme BETA oslobađa začinske i mirisne supstance u vinu. Što je veći mirisni potencijal grožđa to će srazmerno ovaj enzim povećati arome u vinu. U tom smislu daje odlične rezultate kada je primenjen na muskatne sorte, Gewurztraminer, Sauvignon i druge mirisne sorte.
DOZIRANJE: 5 g/hl, 3.0-4.0 g/hl za standardne uslove, pri temperaturi iznad 15°C
4.0-5.0 g/hl za niže temperature, od 13 do 15°C
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 g enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Dodati Lallzyme BETA u vino posle fermentacije, po potrebi. Vreme kontakta je obično između tri i šest nedelja, zavisi od temperature, i može biti različito za svako vino. Zaustaviti rad enzima kad se postigne željena aroma sa minimalnom količinom bentonita. Ispod 13°C enzim radi vrlo sporo i otežano.
Lallzyme BETA je protein, ne koristiti bentonit tokom tretmana enzimom. Predlaže se preliminarni test na maloj količini vina za proveru potencijala aroma u vinu. Na aktivnost enzima ne utiču normalne doze SO2.
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.