Kvasac ICV GRE Lalvin 100g

Enovitis
1 250,00 RSD (tartalmazza az ÁFÁ-t)
a szállítási költséget nem tartalmazza
Enovitis
Termék kód - SKU ENO-123

Leírás

NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju voćnih vina u stilu vina sa Rone. Ako grožđe nije optimalno zrelo ICV GRE prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima.

EFEKAT NA VINO:Kvasac ICV GRE u crvenim vinima, on ističe u prvi plan voćnost i „lako-se-pije“ karakter. Kada se koristi tako što kratko ostaje u kontaktu sa pokožicom (3 do 5 dana) pomaže redukciji vegetativnih tonova i sumpornih komponenti u varijetetima kao što su Merlot, Cabernet Sauvignon,Grenache i Syrah. U voćno orijentisanim belim vinima kao što su Chenin blanc, Riesling i Viognier, ICV GRE rezultira stabilnim voćnim karakteristikama i daje bogat ukus na prvi gutljaj. Ako grožđe nije optimalno zrelo, prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima. Roze vina od zrelijeg grožđa koja su fermentisala sa ICV GRE dobro se mešaju sa roze vinima koja su fermentisala sa kvascem Lalvin ICV D21. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

DOZIRANJE: 20-40g/hl.

Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Részletek

SKU
ENO-123
Kategóriák
Tömeg
0.3 kg
Márka

Mit mondanak az ügyfelek

A termék tulajdonában van, vagy használta a terméket?
Vélemény feladása