Kvasac ICV D254 Lalvin 500g

Enovitis
4 399,00 RSD (tartalmazza az ÁFÁ-t)
a szállítási költséget nem tartalmazza
Enovitis
Termék kód - SKU ENO-119

Leírás

NAMENA PROIZVODA: Za ‘’ukusnost’’ crvenih vina u mediteranskom stilu

EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D254 daje izrazitu prednje nepčanu punoću, veliku srednje nepčanu „ukusnost“, intenzivnu voćnost, mekane tanine i završnicu sa blagim notama začinskog bilja. Crvena vina sa ICV D254 uspešno se mešaju sa onima u kojima je korišćen Lalvin ICV D80 ili ICV D21 u cilju dobijanja koncentrovanih vina punog tela. Kod nezrelog grožđa fermentisati 25% do 50% ukupne količine sa kvascem ICV D254, a ostatak sa Lalvin ICV GRE u cilju maskiranja zelenih tonova. Kao dopuna Lalvin-u CY3079, vinari koriste ICV D254 za fermentaciju Chardonnay-a u cilju dobijanja orašastih aroma i kremaste „ukusnosti“. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

DOZIRANJE: 25-30 g/hl.

Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Részletek

SKU
ENO-119
Kategóriák
Tömeg
0.7 kg
Márka

Mit mondanak az ügyfelek

A termék tulajdonában van, vagy használta a terméket?
Vélemény feladása