Leírás
NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Extreme Complexe od francuskog hrasta selekcionisane Oakscan procesom-metodom sa srednjim sadržajem tanina. Široka i složena aromatična paleta, pečene, začinske, note vanile. Uravnotežena struktura nepca, punoća i postojanost. Uravnotežen, složen hrastov profil, čak i kada se koristi sam.
EFEKAT NA ŠIRU I VINO:Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu.
Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina ili na početku odležavanja.
DOZIRANJE: Kod zrelih egzotičnih belih sorata kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Verdejo, za izdašan karakter na hrastovinu uz punoću i postojanost ukusa: 1.5letva/hl, 2/3 ExtrêmeDélicat, 1/3 Extrême Complexe na početku alkoholne fermentacije.
Za sveži, voćni tip finog Merlot-a, u cilju dodatne slatkoće i kompleksnosti: 2 letve/hl, 2/3 Extrême Délicat, 1/3 Extrême Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.
Brendiju kome trebaju kompleksne i snažne arome na čokoladu i tost, kao i izražena punoća : 3 letve/hl, 50% Extrême Complexe, 50% Extrême Intense tokom odležavanja.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka
na pola visine na odgovarajuće nosače.
Preporučena temperatura odležavanja 15°C minimum uz striktan monitoring mikrobioloških uslova.
Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz organoleptički monitoring.
Dimenzije letve: 960x47x7mm
Težina:+-200g
Pakovanje: komad
Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska