Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme MMX je namenjen za bolju filterabilnost i bistrenje šire od grožđa zaraženog botritisom i za odležavanje na talogu. Omogućuje solubilizaciju jedinjenja kvasca.
EFEKAT NA VINO: Omogućuje bolje i brže sazrevanje vina na talogu, daje punoću, bolji ukus i zaokruženija vina.
DOZIRANJE: 1-5 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka.
Za crvena vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 4 – 5 g/hl.
Za bela vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl.
Za penušava vina koja odležavaju na talogu (posle sekundarne fermentacije) na temperaturi od 10 – 12° C / min. 3 meseca 1g/hl.
Za filtriranje vina bogata glukanima (inficirana botritisom) na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl.