Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Kvasac ICV Okay ima sposobnost da gotovo ne stvara SO2 i negativne sumporne komponente, sprovodi brzo alkoholnu fermentaciju do završetka u različitim uslovima vrenja. Koristi se za mlada, sveža i aromatična bela, roze i crna vina.
EFEKAT NA VINO: Zbog niske proizvodnje acetaldehida ICV Okay dobra je pomoć kod stabilizacije vina sa niskim sadržjem SO2. Prilagođen je za sveža i aromatična bela, roze i crna vina obično dobijena u uslovima niske temperature i NTU-a, i proizvodi vrlo nisku količinu isparljive kiseline. Veoma kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.
DOZIRANJE: bela vina : 25 – 40 g/hl, crvena vina: 30 – 50 g/hl.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode (temperatura između 35 ° i 40 ° C). Lagano mešajte da se rastvori i sačekajte 20 minuta. Dodajte u kljuk. Razlika u temperaturi između kljuka koji se inokulira i rehidracije ne sme biti veća od 10 ° C . Ukupno trajanje rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Uvek rehidrirajte kvasac u čistoj posudi. Rehidracija u kljuku nije preporučljiva.
Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.