Kvasac Lalvin MSB HP, Lallemand 500g

Enovitis
4.599,00 RSD (IVA incluso)
Spese di spedizione non incluse
Enovitis
Codice Prodotto - SKU ENO-128

Descrizione

NAMENA PROIZVODA: Kvasac MSB HP poboljšava sortne karakteristike Sauvignon blanca, posebno odabran između nekoliko izolata zbog svojih fermentacionih performansi i sposobnosti da poboljša sortni karakter Sauvignon Blanc.

EFEKAT NA VINO: Sauvignon Blanc vina fermentisana Lalvin MSB daju jake tropske note, žustri grejp, začinjeni ukusima limunove kore i ljupke voćne težine. Sortni karakteri praćeni su izvrsnom voćnim tiolom.

DOZIRANJE: 25g / hl aktivnog sušenog kvasca
30 g / hl Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution
Izvor azota iz asortimana Fermaid

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l.
1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect®/ Go-Ferm Protect Evolution ™ u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok se ne postigne homogena suspenzija bez grudvica.
2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250g kvasca, uz lagano mešanje.
3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja.
4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / šire.
5) Inokulirajte u širu.
Dalje napomene
Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta.
Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / šire na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku.
Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C.
Preporučuje se da sok / šira budu inokulirani na temperaturi ne nižoj od 18 ° C.
Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT ili Fermaid O.

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Dettagli

Codice
ENO-128
Categorie
Peso
0.7 kg
Marca

Commenti

Possiedi o hai utilizzato il prodotto?
Pubblica commento