Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Kvasac Lalvin R2, preporučuje se za korišćenje kod aromatičnih belih sorti, kao što je Sauvignon Blanc, Trminac i Rizling i odlikuje se tipičnim aromama sorte. Oslobađaju se voćne i cvetne fermentativne arome kao posledica dobre enzimske aktivnosti.
EFEKAT NA VINO: Proizvodi malo pene, vrlo brzi početak fermentacije, odlično sedimentira nakon fermentacije, osmotolerantan. Fermentira do 16-17 vol % alkohola. Posebno povoljan kod niskih temperatura fermentacije kao što je 5°C. Proizvodi vrlo malo spojeva koji vežu SO2, kao što su acetaldehid (15 mg/l), piruvična kiselina (13 mg/l). Može se upotrebiti za pokretanje zastoja fermentacije ili za ubrzavanje prespore fermentacije. Primenjuje se u proizvodnji penušaca.
DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturi kljuka i odmah inokulirati kljuk rehidriranim selekcionisanim kvascem. Preporučuje se da temperatura kljuka u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C. Preporučuje se dodavanje rehidriranog kvasaca na dno tanka koji se počinje puniti sa moštom.
Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.