Opis
NAMENA PROIZVODA: Za bistrenje šire i vina
EFEKAT NA VINO: Omogućuje brzo bistrenje šire i ispresovanog vina što takođe znači kraći kontakt između šire i čestica mutnoće čime se smanjuje rizik od neželjenih ukusa u vinu. Ima nisku aktivnost cinamil esteraze kako bi zaštitio od stvaranja neželjenih vinil fenola. Sadrži tri glavne aktivnosti pektinaze (poligalakturonaza, pektin esteraza i pektin liaza) koje su posebno proporcionalne da obezbede brzo bistrenje i taloženje.
DOZIRANJE: Za bistrenje šire i vina 1,5-2 g/hl, max 3 g/hl.
Doza se povećava srazmerno mutnoći šire ili ako je grožđe obolelo od botritisa, ako su temperatura i/ili pH niži nego što je optimalno potrebno.
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.