Описание
NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju Sauvignon Blanc-a, Malvazije i drugih aromatičnih belih vina…
EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN 7 prirodan je hibrid, selekcioniran u ARC institutu Nietvoorbij, Stellenbosch, Južna Afrika. Idealan je soj za proizvodnju aromatičnih belih vina pri niskim temperaturama fermentacije. Oslobađa arome egzotičnog voća (grejp, guava), i konvertira arome iz njihovih nearomatičnih prekursora prisutnih u moštu.
DOZIRANJE: 20 g/hl
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.
NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.
NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se
ocena 4-preporučuje se
Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika
Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.