Описание
NAMENA PROIZVODA: Kvasac Level2 Flavia zbog svojih jedinstvenih enzimskih svojstava za povećano oslobađanje arome aktivnošću alfa– arabinofauranosida i beta- liazom. Primenjuje se zajedno sa inokulacijom Saccharomyces cerevisiae kvasca.
EFEKAT NA VINO: Tokom alkoholne fermentacije Flavia utiče na proizvodnju sortnih aroma (terpena i isparljivih tiola). Tolerancija na alkohol: preporučuje se primena hrane za rehidraciju kvasca. Koristi se zajedno sa inokulacijom kompatibilnog Saccharomyces cerevisiae kvasca kojeg preporučuje Lallemand. Može se koristiti kod Colombard, Riesling, Sauvignon blanc, Chardonnay, Chenin blanc.
DOZIRANJE: 1. Inokulacija Flavie: rehidrirati 25 g/hl kvasca u 10 puta većoj količini vode na 30°C. Posle 15 minuta mešajte vrlo nežno. Da pomogne kvascu da se rehidrira na hladniju temperaturu polako kombinujte jednaku količinu kljuka sa rastvorom rehidratiranog kvasca (možda će biti potrebno ponoviti korak). Ukupno vreme rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta.
2. Inokulacija: Saccharomyces cerevisiae. Nakon 24 sata napraviti drugu inokulaciju kompatibilnog S. cerevisiae kvasca u dozi od 25 g/hl u čistoj vodi na 37°C , 20 do 30 minuta).
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pre inokulacije treba osigurati da je slobodni SO2 niži od 15 mg/l.
Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.