Kvasac Lalvin SENSY, Lallemand 500g

Enovitis
4.199,00 RSD (Inklusive MwSt)
Versandkosten sind nicht inklusive
Enovitis
Produktcode - SKU ENO-130

Description

NAMENA PROIZVODA: Kvasac Sensy je dobijen inovativnom metodom, prirodnim ukrštanjem vinskih kvasca već poznatih karakteristika da bi se dobio kvasac koji proizvodi vrlo malo sumpornih jedinjenja. Ima vrlo nisku mogućnost proizvodnje SO2, H2S-a i acetaldehida. Istovremeno, naglašava aromatsku sortnost grožđa, sigurne je kinetike, fermentacija do suvog vina. Daje otvorena vina, lepe punoće i strukture.

EFEKAT NA VINO: H2S je vrlo negativna komponenta vina. Smatra se pravim problemom u maskiranju aromatike i sortnosti belog vina i doprinosi gubitku kvalitete vina. Kvasac Sensy neće proizvesti ili će proizvesti vrlo malo H2S-a i samim time pomoći u naglašavanju sortnosti aromatike belih vina. Zbog niske proizvodnje acetaldehida Lalvin Sensy omogućava stabilnost vina sa umerenom količinom SO2. Preporučuje se za aromatična bela i ružičasta vina, osiguravajući nizak nivo isparljivih kiselina, promovišući intenzivne aromatične estre i donoseći svežinu i ravnotežu u ustima.

DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode (temperatura između 35 ° i 40 ° C). Lagano mešajte da se rastvori i sačekajte 20 minuta. Dodajte u kljuk. Razlika u temperaturi između kljuka koji se inokulira i rehidracije ne sme biti veća od 10 ° C . Ukupno trajanje rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Uvek rehidrirajte kvasac u čistoj posudi. Rehidracija u kljuku nije preporučljiva.

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Einzelheiten

SKU
ENO-130
Nach Kategorie kaufen
Gewicht
0.7 kg
Brand

Komentare

Do you own or have used the product?
Kommentar posten