Description
NAMENA PROIZVODA: Kvasac Tango nastao je tokom projekta selekcije kvasca zasnovanim na fermentaciji sorte Malbec.
EFEKAT NA VINO: Istakao se svojim dobrim fermentacionim svojstvima, pomažući u otkrivanju profila voća karakterističnog za raznolikost i rezultujući uticaj na percepciju strukture i ravnoteže u ustima u crvenim vinima.
DOZIRANJE: 20 to 40 g/hl
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u vodi koja je 10 puta veća od njegove težine (temperatura između 35 ° C i 40 ° C ). Rastvoriti laganim mešanjem i sačekati 20 minuta.
Dodajte širu. Razlika u temperaturi između šire koja se inokulira i rehidratacije ne sme biti viši od 10 ° C (ako je potrebno, prilagodite temperaturu polako dodajući širu). Ukupno vreme rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Ključno je da se za rehidraciju kvasca koristi čista posuda. Rehidracija u širi nije preporučljiva. U širi sa visokim alkoholnim potencijalom (> 13% v / v), dodavanje doze od 20 g / hl zaštitnika Go-Ferm Protect tokom rehidracije se preporučuje.
Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.