Description
NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Essentiele FO MT su letve od francuskog hrasta, koje daju
intenzitet aroma, kompleksnost, na tostirano-netostiranu hrastovinu, strukturu i slatkoću na ukusu.
EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: Na početku alkoholne fermentacije radi voćnosti i integracije hrastovine.Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije za kompleksnije arome i maksimalnu integraciju tanina ili na početku odležavanja.
DOZIRANJE: Za bogate arome belih sorti: 2 letve/hl, 50% francuski hrast medijum tostiran, 50% francuski hrast medijum plus tostiran na početku fermentacije.
Za Cabernet Sauvignon, sa voćnim aromama na hrastovinu : 3 letve/hl, 1/3 francuski hrast medijum tostiran, 1/3 francuski hrast medijum plus tostiran, na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Preporučena temperatura odelžavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporučuje se montaža u sredini na pola visine tanka, zakačene za odgovarajuće kanape ili inoks šipke.
Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz praćenje degustacijom.
Dimenzije:960x47x7mm
Težina:+-200g
Pakovanje: komad
Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.