Description
NAMENA PROIZVODA: Sredstvo za bistrenje i stabilizaciju PK SOL M2 napravljeno od hitozana u sinergijskoj formulaciji sa PVPP i proteinom graška. Čistoća njegovih komponenti, pomešana u optimalnom odnosu, omogućava brzo i efikasno delovanje na polifenol i frakcije koje mogu oksidirati što omogućava brzo bistrenje istovremeno. Hitozan potiče od specifičnog soja Aspergillus niger koji je posebno razvijen za bistrenje i stabilizaciju protiv oksidacije kljuka i vina integracijom i proširenjem uklanjajući polifenole, zahvaljujući istovremenom prisustvu PVPP
i proteina graška.
EFEKAT NA VINO: Koristi se u bistrenju šire i belih vina da bi sprečio oksidaciju i zamućenje. Postupak bistrenja i stabilizacije garantovani su istovremenim prisustvom PVPP, hitozana i biljnog proteina. Prve dve komponente, zbog srodstva sa flavonoidima, smanjuju rizik od stvaranja smeđih i proteinsko-taninskih jedinjenja dok treći deluje tako što promoviše brzu flokulaciju i sedimentaciju. Sinergističko dejstvo PK SOL M2 je stoga spremno i idealno za sprečavanje budućih pojava oksidacije, propadanja boje i stvaranja gorkog ukusa. PK SOL M2 je takođe u stanju da smanji efekte uzrokovane lošim skladištenjem, delovanjem na oksidisane komponente omogućava smanjenje tonusa note koje su previše izražene i/ili prisustvo gorkog ukusa, vraćajući aromatično bogatstvo originalnog proizvoda kakav je bio pre izmena.
DOZIRANJE: 20-60 g/hl prema okolnostima i radnim uslovima (110 g/hl najviše dozvoljena doza prema EC Regulativi 1622/2000 i 606/2009).
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: PK SOL M2 poprskati vodom (odnos 1:10). Nakon aktivacije (mešanje sat vremena), dodati u kljuk ili vino tokom prepumpavanja.
Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.