Description
NAMENA PROIZVODA: Fyneo predstavlja inovativnu prirodnu alternativu koja se koristi za finalizaciju belih, roze i crvenih vina.
EFEKAT: FYNEO, ekstrakt proteina kvasca, je rezultat nekoliko godina istraživanja, u saradnji sa
laboratorijom Richard Marchal (laboratorija za enologiju i primenjenu hemiju – Univerzitet Reims
Champagne-Ardenne). Ovi izdvojeni proteini kvasca imaju izuzetna finalizacijska svojstva zahvaljujući visokoj koncentraciji jedinjenja sa molekularnom težinom većom od > 15 KDa. Predstavlja zuzetno sredstvo za bistrenje uz rapidnu sedimentaciju. Obogaćuje vino eliminacijom grubih i gorkih nota na zadnjim nepcima, istovremeno čuvajući aromatski profil. Proizvodi u granuliranoj formi u cilju bolje disperzije.
DOZIRANJE: Za bela i roze vina: 5 do 15 g/hl
Za crvena vina: 5 do 30 g/hl
Preporučuju se laboratorijske probe u cilju utvrđivanja pravilne doze.
Maksimalna dozvoljena doza na osnovu evropske regulative (CE) 606/2009 je 30g/hl za širu,
bela i roze vina i 60g/hl za crvena vina.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti granulirani Fyneo u 10 puta više vode nego što je njegova težina. Umešati u ostalu količinu vina koje treba tretirati. Treba temeljno homogenizovati vino u tanku prepumpavanjem. Otočiti posle taloženja. Enološki tanini mogu biti dodati u cilju ubrzavanja taloženja. Nikada ne dodavati formulaciju direktno u vino.
Proizvodi: Institut Œnologique de Champagne ZI de Mardeuil – Allée de Cumières,BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex, Francuska
Perdomini-IOC S.p.A., Italija