Opis
NAMENA PROIZVODA: Enzim HP je tečni pektolitički enzim visokih performansi za presovanje grožđa. Zahvaljujući svom specifičnom, jedinstvenom sastavu, poboljšava presovanje u teškim uslovima, poput složenog pektina, visokog sadržaja pektina, niskog pH i brzog procesa. Intenzivna aktivnost pektinaze u kombinaciji sa dobro izbalansiranim sporednim aktivnostima pomaže u brzom i potpunom izvlačenju soka iz grožđa tokom presovanja.
EFEKAT: Dodavanje enzima HP u presu povećava prinos slobodnog soka. Intenzivno dejstvo na pektine grožđa omogućava značajno smanjenje viskoznosti mošta i priprema ga na najbolji mogući način za naredne faze statičkog taloženja ili flotacije. Smanjenje vremena obrade povećava efikasnost celog procesa, poboljšava kvalitet mošta, uz manje ekstrakcije fenolnih i negativnih koloidnih jedinjenja. Može da se koristi kod belih, roze i crvenih vina.
DOZIRANJE: 2 ml/hl za standardne uslove, na temperaturama iznad 12 ° C
3 g/hl za nižu temperaturu, od 8 do 12 ° C
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim HP dodati tokom punjenja prese, što je pre moguće.
Tolerancija na niske temperature pri 8 ° C, temperatura utiče na doziranje enzima i vreme tretmana.
Za bolje mešanje, razblažite enzimski preparat u 20 puta većoj zapremini sa sokom.
NAPOMENA: Normalni dodaci SO2 ne utiču na aktivnost enzima. Pošto je enzim HP protein, nemojte koristiti bentonit tokom enzimskog tretmana.Test pektina se može koristiti za proveru preostalih pektina nakon tretmana.