Inaktivni kvasac GO FERM PROTECT EVOLUTION, Lallemand 2.5kg

Enovitis
14.699,00 RSD (IVA incluso)
Spese di spedizione non incluse
Enovitis
Codice Prodotto - SKU ENO-70

Descrizione

NAMENA PROIZVODA: Go Ferm Protect Evolution je inaktivni kvasac koji se koristi za rehidraciju kvasca pre upotrebe za alkoholnu fermentaciju. Ovaj specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobijanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezijum, cink i mangan) i amino kiselinama.

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Go Ferm Protect Evolution obavezno primeniti kada se očekuju teški uslovi fermentacije, kada se sumnja da je šira siromašna mikronutrijentima i mikroprotektorima, u uslovima kao što su:

Vrlo zrela berba (grožđe bogato šećerom i ekstraktibilnim polifenolima)

Berba inficirana botritisom

Vrlo filtrirana, izbistrena, sumporisana šira. Nadoknađuje kvascu osnovne elemente potrebne za opstanak

Kada je u pitanju priprema kvasca za pokretanje zastale fermentacije. Štiti kvasac i pomaže mu da bude aktivan u uslovima visokog procenta alkohola.

Potencijalno visok procenat alkohola. U tom slučaju štiti kvasac od alkoholne toksičnosti pomažući da ne dođe do usporenog završetka fermentacije.

Nedostatak kiseonika. Pomaže kvascu kada nije moguće dodavati kiseonik tokom alkoholne fermentacije.

DOZIRANJE:30 do 40 g/hl (doza se povećava proporcionalno)

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Go Ferm Protect Evolution rastvoriti u deset do petnaest puta više vode nego što je njegova zapremina. Voda treba biti zagrejana na 40°C. Posle 20-tak minuta kada temperature vode spadne na 38°C treba dodati kvasac prema uputstvu za upotrebu određenog kvasca. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi.

NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

Dettagli

Commenti

Possiedi o hai utilizzato il prodotto?
Pubblica commento