Descrizione
NAMENA PROIZVODA: Inaktivni kvasac Go Ferm Sterol Flash je novi prirodni zaštitnik kvasca, na bazi jedinstvenog autolizata kvasca sa visokom koncentracijom i bioraspoloživošću ergosterola, razvijen zahvaljujući inovativnom specifičnom procesu koji vodi do mikroaglomerisane forme. Omogućava bržu i efikasniju integraciju sterola vinskog kvasca tokom rehidratacije (15 minuta – temperatura rehidratacije vode iznad 15°C).
EFEKAT NA VINO: Go Ferm Sterol Flash povećava sigurnost fermentacije u teškim uslovima proizvodnje vina: Beli and rosé kljuk sa visokim bistrenjem (nizak NTU) i / ili niska temperatura alkoholnog vrenja (optimizacija aktivnosti kvasca tokom fermentacije); Crveni kljuk sa visokim potencijalnim stepenom alkohola (poboljšana osmotska tolerancija vinskog kvasca i etanola). Takođe, poboljšava asimilaciju prekursora arome kvasca, omogućavajući bolje oslobađanje aromatičnih jedinjenja.
DOZIRANJE: 30 gr/hl
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sipati Go Ferm Sterol Flashu vodu zbog rehidratacije (temperatura okoline, iznad 15°C). Sipajte odabrani vinski kvasac, lagano promešajte i čekajte 15 minuta. Dodati u tank i sjediniti.
Proizvodi: Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.